Stoppen met roken

Stop met roken en verdien cadeaubonnen t.v.w. 350 euro

Voor het project ‘CATCH’ is de Universiteit Maastricht op zoek naar Nederlandse bedrijven die hun medewerkers willen helpen om te stoppen met roken. Alle deelnemende bedrijven krijgen een effectieve stoppen-met-rokentraining. Daarnaast zullen werknemers in de helft van de bedrijven cadeaubonnen verdienen als ze succesvol stoppen met roken.Schermafbeelding 2016-07-12 om 09.43.39

Duurzame inzetbaarheid van personeel is een belangrijk thema binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen. IMMENS ziet de noodzaak van investeren in de gezondheid, veiligheid en vitaliteit van werknemers.  Gezonde medewerkers verzuimen immers minder, zijn langer inzetbaar en zorgen voor een hogere productiviteit. Daarom kunnen de bedrijven die bij IMMENS zijn aangesloten nu deelnemen aan een stoppen-met-rokenonderzoek van de Universiteit Maastricht.

Veel mensen willen wel stoppen met roken, maar vinden dit moeilijk. De kans om succesvol te stoppen met roken neemt toe wanneer mensen behandeld worden volgens een bewezen wetenschappelijke methode voor gedragsverandering. Ook blijkt uit onderzoek in de Verenigde Staten dat door het bieden van een beloning mensen in een bedrijfssetting meer gemotiveerd zijn om daadwerkelijk te stoppen met roken.

Het door KWF Kankerbestrijding gefinancierde project ‘Continuous Abstinence Through Corporate Healthcare(CATCH) van de Universiteit Maastricht gaat onderzoeken of een beloning ook binnen Nederlandse bedrijven een stoppen-met-rokentraining effectiever maakt, en zal daarnaast bekijken hoe kosteneffectief deze interventie is. De resultaten van het onderzoek kunnen helpen om ook in de toekomst gezonde bedrijven mogelijk te maken.

De stoppen-met-rokentraining wordt verzorgd door SineFuma, een specialist in stoppen met roken. De training bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. In de helft van de bedrijven, die door het toeval bepaald worden, kunnen werknemers cadeaubonnen verdienen als ze succesvol stoppen met roken. In totaal kan men voor 350 euro aan cadeaubonnen verdienen als het lukt om een jaar gestopt te blijven.

Alle bedrijven zijn welkom om mee te doen met het onderzoek. De groepsgrootte is 5-16 werknemers per groep. Voor kleinere bedrijven biedt IMMENS de mogelijkheid om met een aantal bedrijven gezamenlijk een groepstraining te organiseren op een centrale locatie. De stoppen-met-rokentraining is niet volledig gratis voor uw bedrijf, maar in combinatie met het onderzoekproject CATCH ontvangt u korting op de factuur. Daarnaast zullen alle deelnemende werknemers, onafhankelijk van rookstatus, 25 euro ontvangen bij afronding van het onderzoek.

Denkt u dat het stoppen-met-rokenonderzoek ook interessant is voor uw bedrijf?

Neem contact op met onderzoeker Floor van den Brand via e-mail: CATCH@maastrichtuniversity.nl of telefonisch: 043-3882318.

Dank voor uw aandacht