Over IMMENS

Wat doet IMMENS?

IMMENS is een netwerkorganisatie. Wij zetten ons in voor MVO en maken ons vooral sterk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bieden onze partners:

  • Twee maal per jaar een inhoudelijke businessmeeting over MVO.
  • Vier maal per jaar een special interest workshop.
  • Minimaal eenmaal per jaar een bedrijfsbezoek.
  • Per jaar één diner in stijl met een topspreker in het kader van MVO.
  • De kans om zich te profileren als een maatschappelijk verantwoorde organisatie.
  • Wederzijdse warme acquisitie bij inkoopactiviteiten en aanbestedingen tussen partners van IMMENS en MTB.
  • Met een investering van € 950 per jaar bent u al partner van IMMENS. De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van drie jaar.

Partner worden is heel eenvoudig, klik hier om uw gegevens achter te laten. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

 

Historie

In het eerste kwartaal van 2008 vat MTB het plan op om vanuit haar eigen doelstellingen inhoud te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het idee ontstaat om hiervoor een relatienetwerk rondom MTB op te zetten. Met als belangrijkste doel gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van hun plek op de arbeidsmarkt.

In mei 2008 leggen we aan een aantal toonaangevende organisaties uit Maastricht en omgeving onze ideeën voor om de haalbaarheid te toetsen. De reacties zijn enthousiast. Dit is voor ons het moment dat we zeker weten dat we onze plannen moeten doorzetten.

Uiteindelijk resulteert dit in de officiële oprichting van Stichting IMMENS, inclusief de benoeming van het bestuur in september 2008. Op dat moment hebben zich al 11 founders en 50 partners bij IMMENS aangesloten.

Begin februari 2009 organiseren we de eerste netwerkbijeenkomst. De ervaring wijst inmiddels uit dat Stichting IMMENS een fantastisch netwerk biedt waarin we bijzondere aandacht besteden aan mensen die onze steun nodig hebben.

Sinds de eerste bijeenkomst hebben we al een succesvolle reeks netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Voor het complete overzicht, klik hier.

 

Missie

Stichting IMMENS is een initiatief van MTB en is opgericht door een aantal gerenommeerde organisaties in Zuid-Limburg. Wij bieden nieuwe kansen aan mensen die extra steun en aandacht nodig hebben om hun plek op de arbeidsmarkt te vinden. Zo geven wij inhoud aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

 

MVO speelt in toenemende mate mee in het zakelijk verkeer. Het achterliggende gedachtegoed is immers doorslaggevend voor succesvol ondernemen op de lange termijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment