29 januari 2020 Robotisering een bedreiging voor de arbeidsmarkt?


Het is misschien wel één van de meest omstreden onderwerpen van deze tijd. Robotisering. Gaat het ons de kop kosten of worden we er uiteindelijk gelukkiger van?

Zelfrijdende vrachtauto’s en taxi’s, robots die elke dag op het juiste tijdstip de medicijnen aan patiënten geven, drones die onze post en pakketten bezorgen. Het klinkt nog een beetje als science fiction en toch is deze realiteit enkel een kwestie van tijd.

Bankmedewerkers en financieel adviseurs verdwijnen, caissières worden vervangen door de zelfscankassa’s. We zien de impact en progressie van robotisering overal om ons heen. En vooral laaggeschoolde werknemers lijken de klos te zijn door de opkomst van de robots. Tegenstanders van de robotisering zijn zelfs bang voor een massawerkeloosheid. Maar is die angst terecht?

De technische ontwikkelingen gaan snel, maar we zijn ook steeds creatiever in het bedenken van manieren om beter met robots samen of naast ze te werken. Met behulp van augmented reality zijn we bijvoorbeeld in staat om werkzaamheden sneller aan te leren. Zo kan iemand meteen aan de slag, zonder vooropleiding.

Op woensdag 29 januari 2019 organiseren wij in samenwerking met LIOF een thema-bijeenkomst over robotisering. Samen met onze bevriende leden van Sprinc, Kom’mit en MKB Robotiseert, gaan wij deze dag zelf de kracht van augmented reality ervaren. We zijn getuige van inspirerende demonstraties bij Thomas Regout International B.V., een industriële voorloper in Nederland, in een transitie waarbij steeds meer mogelijkheden met robotisering worden verkend en toegepast. Ruud Keulen, Managing Director bij Thomas Regout International B.V. legt ons uit hoe inclusief werkgeverschap wordt ingevuld bij Thomas Regout International B.V. en hoe zij met behulp van robotisering juist erin slagen om het werk hier te houden. René Kessen, business developer en dagvoorzitter, neemt ons mee in een verhelderende discussie over de kansen en gevaren met robotisering. Tot slot worden we verwend met een aangeklede borrel met gerobotiseerde assistentie…

Laat u verrassen en inspireren!

We zien uit naar uw komst.

Recent Projects